Paradox Viszonteladó Partner

Hikvision sérülékenység
Tájékoztató és tennivalók

2021. szeptember 19-én a Hikvision kiadott egy biztonsági értesítést (HSRC-202109-01), amiben nyilvánosságra hozta, hogy találtak egy számos kameracsaládot és rögzítőt érintő kritikus sérülékenységet.
 

Mi történt?
A sérülékenységet 2021 júniusában fedezte fel egy Watchful IP néven dolgozó biztonsági kutató. A problémát jelentette a gyártónak. A sérülékenység felfedezése és nyilvánosságra hozatala között a Hikvision a kutatóval együttműködve javította a hibát, és az érintett eszközökre elkészítette a javított firmware-eket.

Mi a sérülékenység lényege?
Röviden: ez egy "Command Injection" vagy "Remote Code Execution" típusú sérülékenység, ami esetünkben azt jelenti, hogy az eszközök http vagy https portjára speciális csomagot küldve magas szintű, root shell hozzáférést szerezhet egy támadó. A hozzáféréssel teljeskörűen vezérelhető az eszköz, és használható egy, a hálózatot célzó támadás kiindulópontjaként. Ez leginkább abban az esetben kritikus, ha az eszköz http és/vagy https portja ki van forgatva az internetre, és nyilvánosan elérhető.

Mit tegyek?

 1. Ellenőrizd, hogy a Te eszközöd érintett-e! A linken található táblázat segít ebben.
 2. Ha találsz olyan eszközt, ami érintett, akkor frissítsd a firmware-t!
 • A legfrissebb firmware-eket a Hikvision európai support portálján találod. Kamerákhoz az első link, rögzítőkhöz a második link vezet el.
 • Ha sok eszközt kell egyszerre frissítened, használd a Batch Configuration Tool szoftvert! Letöltheted a honlapunkról: link.

 
Továbbiak

 • Gondoskodj eszközeid rendszeres frissítéséről - főleg, ha azok elérhetőek az interneten keresztül!
 • Gyártói bejelentés: link
 • A Hikvision Cybersecurity oldala: link

 

Kifutott a K32LX kezelő!

Kifutott a Paradox K32LX típusú, rádiós adó-vevőt tartalmazó szöveges LCD kezelője.

A gyártó információi szerint nem lesz helyettesítő termék, így az eszközt egy külön kezelővel (pl.: K32LCD+, de lehet K32+, K35 vagy éppen TM50 vagy TM70 is) és külön rádiós vevővel (RX1) vagy adó-vevővel (RTX3) válthatjuk ki.

Amennyiben csak egyirányú rádiós eszközöket használunk, úgy elegendő az RX1, de kétirányú eszközök esetén (pl.: 2WPGM, SR250, REM25, REM3, stb.) szükséges az RTX3.

Rádiós szempontból teljeskörűen az RTX3 váltja ki.

A megszűnés oka, hogy csak kompromisszumosan lehetett rádiós illesztőként alkalmazni, mivel gyengébb vételi körzettel rendelkezett és nem is lehetett cserélni az antennáját.

Rádiós szempontból a kezelő ritkán volt a legjobb pozícióban, ezért hatékonyabb a külön kezelő + RTX3 páros.

Ráadásul így tetszőleges kezelővel szerelhetjük a rendszert.

 

 

Második generációs Hikvision Colorvu kamerák

Megújult a gyenge fényviszonyok között is színes képet nyújtó ColorVU kameracsalád. A gyártó tovább csiszolta a technológiát, melyek lehetővé tette, hogy a második generációs ColorVU kamerák amellett, hogy 7/24 színes képet biztosítanak, ezentúl téves riasztás szűrésre is képesek.

A beépített DeepLearning chipnek köszönhetően képesek használni az AcuSense kamerákból már jól ismert algoritmust, annak érdekében, hogy különbséget tegyenek ember és jármű között, ezzel is csökkentve a téves riasztások számát.


Amellett, hogy a már megszokott analitika (vonalátlépés, területre behatolás stb.) képes különbséget tenni ember és jármű között, a mozgásérzékelés is megkapta azt a képességet, amelyet Motion 2.0-nak nevezett el a gyártó. Így, ha tárhelyet szeretnénk spórolni azzal, hogy csak mozgás esetén rögzítünk, a kamera segít nekünk tovább csökkenteni a felvételek méretét, mivel, ha szeretnénk, csak az ember és jármű kiváltotta mozgást rögzíti nekünk.

A már említett okos funkciók mellett a kameracsalád felbontása is fejlődött.
Ennek köszönhetően már 4K felbontásban is élvezhetjük a mindig színes felvételeket.

 

Hik-Connect Android alkalmazások elérése

A legfrissebb, Hikvision által fejlesztett, Android operációs rendszert használó telefonokra szánt alkalmazások aktuális verziói a jövőben csak a Hikvision által kezelt Hikvision App Store-ból. A Google Play Store-ban a Hik-Connect alkalmazás törlésre került.

Érintett alkalmazások:
Hik-Connect
HikCentral Mobile
HikCentral HD
iVMS-4500
A Google Play Store-ban továbbra is elérhetőek bizonyos alkalmazások régebbi verziói, de a szoftverekben található frissítés opció már a Hikvision App Store weboldalra továbbít.

Az alkalmazások telepítéséhez az Android telefonokon szükséges az Ismeretlen források engedélyezésének beállítása. Útmutatónkat ennek beállításához megtalálod weboldalunkon a Tudástár-ban a Hik-Connect Android alkalmazások elérése.

Az iOS operációs rendszert használó felhasználókat a korlátozás nem érinti, az Apple App Store-ban továbbra is a legfrissebb verziók érhetőek el a szoftverekből.

A korlátozás forrása a kínai és amerikai kormány között fennálló kereskedelmi konfliktus, aminek megoldásán minden fél dolgozik, így ha a jövőben változás történik, akkor további hivatalos tájékoztatást fogunk kiadni.

 

 

Paradox My Home (PMH) leállítása

A Paradox PMH szerver 2019 október 1-re tervezett leállítása 2019 november 17-ig elhalasztásra került.

Ez idő alatt azoknak az ügyfeleinknek, akik még nem migrálták rendszereiket az új Insite Gold rendszerre, lehetőségük van ezt megtenni.

November 17-e után az iParadox alkalmazás csak fix IP címmel, vagy harmadik fél által biztosított dinamikus DNS szolgáltatással lesz használható.

A meglévő PMH site-ok után járó ingyenes, 1 vagy 2 éves időszak 2019 december 15-ig vehető igénybe.

Ezen határidő lejárta után az extra időszakra vonatkozó igény nem érvényesíthető. A site migráció a megadott határidő után is működik.

 

Új letöltő portálon keresztül lehet hozzáférni a HikVision termékek támogatásához.

A portálon letölthetők a firmware-ek, adatlapok, képek, CE minősítések, felhasználói kézikönyvek és telepítési útmutatók. A letöltéshez elég beírni a termék azonosítóját, és azonnal elérhető a kívánt termékhez kapcsolódó információ.

A portál eléréséhez KATTINTS IDE!

 

Megérkezett a Paradox HD kamerás kültéri mozgásérzékelője: HD88


Piacon a legújabb, applikációból felügyelhető kamerás mozgásérzékelő.
A Paradox mindig is élen járt a lakásriasztó fejlesztések terén és az ügyfélközpontú megoldásokat tartotta a legfontosabbnak. Okosotthon megoldásai keretében számos vezérlés és eszközfelügyeleti opciót kínál, beleértve a videó- és hang felügyeletet is, melyet a Paradox Insite Gold applikáció tesz elérhetővé. A Paradox legújabb fejlesztése a HD88-as kamerával integrált kültéri mozgásérzékelő.

A HD88 a professzionális kültéri védelem mellé videó megfigyelési és ellenőrzési lehetőséget is kínál. Immár nem csak beltéren, hanem kültéren is lehetőségünk van HD videó kamerával kombinált mozgásérzékelésre, melynek köszönhetően bármikor és bárhonnan azonnali betekintést kapunk a védett területhez HD hang- és videó kapcsolaton keresztül. A rendszerbe illesztés nagyon egyszerű legyen szó, akár meglévő, akár új telepítésről.

A termék felszerelését a gyártó által kínált fali tartó (BR88O) nagymértékben megkönnyíti, amely előnyei, hogy a csatlakozó vezetékeket elrejti, valamint az érzékelő megfelelő irányának beállítása is nagyon egyszerű, mivel az érzékelő forgatható a konzolon.

A vezetékes BUS bekötése mellett az IP kamerához szükséges hálózat kialakítására vezetékes és WIFI-s kapcsolatot is használhatunk. A WIFI-s telepítési lépéseket QR kódos beállítás segíti, sosem volt egyszerűbb a kamera hozzáadása és paramétereinek beállítása, csak meg kell mutatnunk az applikációból a kódot és a hálózati paraméterek beállítása automatikusan megtörténik.

Így az sem akadály, ha meglévő lakásriasztó rendszerhez kell illesztenünk a kamerát, ahol nincs kiépített hálózati végpont (UTP kábel a kamera és a router között), ebben az esetben használhatjuk a már meglévő vagyonvédelmi vezetéket a riasztóközpont és az eszköz között, a helyi hálózathoz pedig WIFI-n csatlakozik a kameránk. Az eszköz hálózati kapcsolódása automatikus, Internet megléte esetén a HD88 automatikusan csatlakozik a SWAN szerverhez, a routerben nincs szükség semmilyen beállításra.

A Paradox HD88, beépített kamerájának és mikrofonjának köszönhetően 720p HD videó- és hangkapcsolatot biztosít a számunkra. Saját belső memóriáját használva akár 30 percet is rögzíthetünk, de van lehetőség a memória terület bővítésére akár 256 GB-os microSD kártya hozzáadásával, mellyel a tárolási terület és idő nagymértékben növelhető. A felvételeket ingyenesen tárolhatjuk egy Google Drive fiók használatával. A Google felhasználóknak ingyenesen 15 GB-nyi tárhely áll rendelkezésünkre (további igény esetén havi 690 Ft költséggel 100 GB-ra növelhető).
Egy Insite Gold rendszeren belül akár 16 db kamerát is csatlakoztathatunk, a beltéri és kültéri kamerák száma szabadon kombinálható a felhasználó igénye szerint.

Legfontosabb tulajdonságok:
• Kültéri kivitel IP65 védelemmel.
• Beépített LAN csatlakozó és WIFI interfész, telepíthető mindkét csatlakozási móddal (redundáns kommunikáció) vagy kizárólag WIFI-n keresztül.
• Videó folyam (stream): HD (720p), H.264 kódolás, HD audió.
• 30 perc rögzítése a saját belső memóriában.
• Bővíthető memória 16–256 GB-os microSD kártyával.
• Ingyenes Google Drive használat a felvételek tárolására.
• Dupla PIR mozgásérzékelés.
• Kisállat immunitás.
• 3 mp elő-rögzítés esemény által indított felvételeknél.
• Akár 16 db kamera minden rendszerhez.
• Folyamatos (24/7) rendelkezésre állás a Paradox SWAN szerverének köszönhetően.
• Day / Night funkció, IR megvilágítás 10m-ig.

 

Fontos változás az iParadox felhasználásában!

A PMH (www.paradoxmyhome.com) weboldal 2018. szeptember 17-ig fogad új regisztrációt, ez azt jelenti, hogy ezután nem lehet új iParadox SITE-ot létrehozni.

A v.1.40-es IP150 modulok továbbra is vásárolhatók, ezeket továbbra is használhatjuk azokon a helyszíneken, ahol fix IP cím van vagy csak helyi (belső) hálózaton szeretnénk használni IP modulunkat.

A jobb, stabilabb és nem utolsó sorban a lehető legbiztonságosabb internet alapú szolgáltatás érdekében a Paradox a tavalyi évben elindította az új SWAN szerverét és az Insite Gold applikációt.

Az Insite Gold applikáció a későbbiekben számos új eszköznek és fejlesztésnek ad majd otthont.

Ezzel párhuzamosan a PMH és iParadox applikációk nem kerülnek továbbfejlesztésre 2019 márciusától.

Új iParadox regisztrációt (IP150-es modult – v.1.40 és régebbit) 2018. szeptember 17-ig fogad a régi PMH szerver, ez azt jelenti, hogy ettől a dátumtól nem lehet új iParadox SITE-ot létrehozni. A gyár közlése szerint a PMH és iParadox felhasználók telepítői segítséggel az új Insite Gold applikációba kerülnek átregisztrálásra, a gyár felé átregisztrálási költség nélkül. Ennek időpontjáról és módjáról, valamint az ingyenes licenc hosszáról a gyár a későbbiekben küld tájékoztatást.

A v.1.40-es IP150 modulok továbbra is vásárolhatók, ezeket továbbra is használhatjuk azokon a helyszíneken, ahol fix IP cím áll rendelkezésre vagy csak helyi (belső) hálózaton szeretnénk használni IP modulunkat. Természetesen ebben az esetben az iParadox applikáció is rendelkezésünkre áll.

Abban az esetben, ha nincs fix IP cím a helyszínen és DNS szolgáltatásra van szükség az interneten történő elérés biztosítására, akkor javasoljuk az új, v.4.30.000 és magasabb verziójú IP150-es modulok használatát az Insite Gold applikációval.

Összefoglalva az információkat:

• 2018. szeptember 17. után új iParadox SITE regisztrálására nincs mód.
• Előre láthatólag 2019. márciusában a PHM szolgáltatás leáll, a PMH helyét
az új SWAN szerver veszi át.

 

A Turbo HD ColorVU kamerák 0.0001 Lux érzékenységgel bírnak, napi 24 órában (így éjszaka is) képesek színes képet adni.

  Éjszakai színes

Teljes sötétség esetére beépített, fehér fényforrással világítják meg a területet, akár 40m távolságig. A fix fókuszos ColorVU kamerák 2 MP 4in1 szabványú videojelet szolgáltatnak, és valós WDR-rel segítik a képalkotást.

Sokkal jobb fényáteresztő képesség.
A ColorVu kamerák objective rendkívüli fényáteresztő képességgel rendelkezik. Ez az érték a többszöröse a hagyományosan használt lencséknek.

Szóródás és tükröződésmentes kép!
Nagyon alacsony diszperziós értékkel rendelkező, minőségi optika került alkalmazásra, – amely meggátolja a beeső fények szóródását és tükröződését.

Magas fényérzékenységű optikai szenzor.
A ColorVU kamerák szenzora, fotoérzékenysége messze meghaladja az átlagos kamerákét, valamint az ISP-be (képfeldolgozó processzor) épített 3D DNR együttes hatása garantálja a magas képminőséget.

Fehér LED – akár 40 méter átfogással.
Továbbá a kamerák saját, meleg színhőmérsékletű, beépített, fehér LED fényforrással rendelkeznek, amellyel akár 40 méteres távolságból is színes felvételre képesek.

DS-2CE10DFT-F (3.6mm) csőkamera DS-2CE72DFT-F (3.6mm) dómkamera

 

Futura Digital IP kaputelefon WiFi csatlakozással. Visszafelé kompatibilis újdonság a Futura Digital kaputelefon piacán!

Az új Futura Digital lakáskészülék Wi-Fi adapterrel rendelkezik, így a hívásokat egyenesen az okostelefonjára továbbítja.

A Wifi-s beltéri egység a régi rendszerekre is ráilleszthető és kompatibilis minden eddigi Futura Digital kétvezetékes rendszerrel.

Képes a két vezetékes kommunikáción túl a mobiltelefonra történő hívástovábbításra is, melyet vezeték nélküli WiFi kapcsolattal valósít meg.

 • Internetes mobil aplikációval elérés: WiFI vagy vezetékes csatlakozás a routerrel
 • Vezetékezés: 2 vezetékes polaritásfüggetlen
 • 2 vezetékes, buszos rendszer
 • 7"-os színes, TFT kijelző
 • Grafikus, magyar nyelvű menürendszer
 • Kép/videó memória
 • Wi-Fi adapter beépítve
 • Okostelefonra. tabletre vagy akár számítógépre történő hívástovábbítás
 • Kompatibilis minden korábbi Futura Digital rendszerrel

Működés:
A két vezetékes buszos rendszernek köszönhetően a VDX-471 monitor kompatibilis minden korábbi Futura Digital kaputáblával, így a régi lakáskészülékek kiváltására is alkalmas. Meglévő rendszerét is bármikor felokosíthatja.

Az új monitor a beépített Wi-Fi adapter segítésével csatlakozik az otthoni hálózatra, így ha Ön otthon tartózkodik akkor belső hálózaton keresztül, távoli elérés esetén pedig SIP szerveren keresztül fogadhatja a hívásokat okostelefonján.
A hívások fogadásához nincs más teendő, mint telepíteni az adott eszközre egy szabványos VOIP klienst, mint mondjuk a Linphone vagy a GS Wave. Ezek mind platformfüggetlen alkalmazások, egyaránt megtalálhatóak a Apple App Store és a Google Play Áruház kínálatában vagy akár le is töltheti Windowsos számítógépére.

 

Új, befúrható kivitelű rádiós nyitásérzékelő - megérkezett és raktárról elérhető a DCT6!

A befúrható kivitellel egy régóta várt, hiánypótló megoldás érkezett a Paradoxtól, a DCT6 képében.
Az új nyitásérzékelőt fa és műanyag nyílászárók diszkrét védelmére használhatjuk, szinte láthatatlan módon. A megfelelő elhelyezéssel a nyíló / bukó kivitelű nyílászárók esetén megoldható a bukó szellőztetés, miközben továbbra is él a nyitás esetén a védelem.

A DCT6 kompatibilis az összes, jelenleg kapható Paradox rádiós vevővel és rádiós központtal.
(RTX3, RX1, K641LX, K32LX, MG5000, MG5050, MG6250)
1 db „AAA" elemmel működik, a gyártó szerint napi 10 nyitás / zárás mellett akár 3 évig!
Fedélnyitás elleni szabotázsvédelemmel és elem állapot figyeléssel rendelkezik.
Átlagos, normál beltéri környezetben 40 -70 m hatótáv elérhető.
A DCT6 elérhető fehér és barna kivitelben is.

 

IP150 v1.39 modulok v1.40-es új verzióval érkeztek

Ez tudásban megegyezik a v1.39 angol verzióval („downgrade-elhető, ha szükséges", tudja az e-mail küldést, a web-es kezelőfelületet, a helyi hálózati elérést és az iParadox támogatást).

Nem összekeverendő a v4.x-es verziókkal! A tudása és funkciói megegyeznek a v1.39-es verzióval!

Az IPR512-vel való kommunikáció kapcsán került 2 apró javítás a v1.40-es verzióba.
Ha valaki ragaszkodik a magyar felülethez vagy magyar nyelvű e-mail üzenetekhez, akkor rátölthető a v1.39 magyar firmware, IP jelentés esetén viszont javasolt a v1.40 használata.

A v1.40-es firmware-ből nem várható más nyelvű verzió.

A termék letöltéseinél a v1.39 magyar és v1.40 angol firmware található, letölthető innen: LINK

 

2018. 02. 15.

 

A TechSon nagy érzékenységű kamerasorozata kibővült a TCIP-S1HD62202-IRVF típusú varifokális eyeball kamerával. Az új kamera látószöge 35° és 90° között állítható, így bármely megfigyelési helyhez beállítható. Emellett megtartotta a fix objektíves típusok nagy érzékenységét, amely igen gyenge megvilágítás mellett is színes kép megjelenítését teszi lehetővé.

A kamera a jól bevált eyeball házban érkezett, amelyhez használható a BKN-SZD szerelődoboz is.

Élénk színek sötétben!

Az S1 kamera éjszakai megfigyelésre optimalizált utódja. Kis méretű dóm és kompakt kamerák, amelyek érzékeny, Sony StarvisTM lapkája már néhány század Lux megvilágítás mellett is színes képet ad. A mintegy nyolcszoros fényérzékenységnek köszönhetően erős kontúrokat, élénk színeket kapunk már holdfényben is.

A képminőséghez és a részletgazdag felbontáshoz az érzékelőn túl a speciális, kifejezeten ehhez a kamerához kifejlesztett objektív is hozzájárul.
A magas minőségű üveglencsék 1,2 F fényértékű optikát alkotnak, amely lehetővé teszi, hogy minél több fény érkezzen a kamerába, és a legapróbb részlet se bújhasson meg a sötétben.

FIGYELEM! A kép éjszaka készült! IR megvilágítás nélkül!

IR nélküli, éjszakai színes kép!

A kamerák megtekintéséhez kattints IDE

Hozzáértő rugalmasság az egyszerű és hatékony biztonságért
A Hikvision piacra dobta az EasyIP termékcsalád legújabb tagját, az EasyIP 2.0+-t.
A G0 termékcsaládban megtalálhatóak a 120dB WDR és az EasyIP 2.0 előnyös tulajdonságai, mindezek kiegészülnek a H.265+ codec használatának lehetőségével, ami lenyűgöző sávszélességet és tárolási hatékonyságot biztosít. További plusz az EXIR 2.0 inframegvilágítás, SD kártya hely és a motoros zoomos kameráknál az integrált kötődoboz.Műszaki paramétereiben kiemelkedik az EasyIP 2.0 sorozatból, azonban az EasyIP 3.0 sorozatnál megfizethetőbb.

Új CR2450 elem megváltozott kivitel – Érintett a DCT2!

Nemrégiben megváltozott a CR2450-es gombelemek külső kivitele. Ez érinti az általunk forgalmazott Paradox DCT2-es rádiós nyitásérzékelőt.

A Paradox reagált erre a változásra, az újonnan kapható érzékelők új elemtartót kaptak, amibe mind az új, mind a régi kivitelű elemek behelyezhetőek.
Figyelnünk az elem beszerzéskor kell, mivel a már értékesített rendszerek a régi kivitelű elemeket tudják csak fogadni, ezért régi DCT2-es rendszerekhez a „peremes" CR2450-re lesz szükség, mely megvásárolható ezen a LINK-en.

A képen láthatóak a különbségek, a bal oldali elem és DCT2 a régi, peremes, a jobb oldali a perem nélküli elem és új elemtartós DCT2.

2018. 01. 22.


Új IP150 firmware - V4.20


A Paradox IP150 modulhoz v4.20.008 verziószámmal új firmware került kibocsátásra.
Az új firmware legfontosabb tulajdonsága, hogy stabilabb kapcsolatot eredményez.
Emellett a PUSH üzenetek ki-be kapcsolhatóak és választhatóak eseménycsoport szerint:

• Letilthatjuk a PUSH üzenetek küldését, ekkor semmilyen eseményről nem kapunk üzenetet.
• Aktiválhatjuk az üzenetek küldését, ekkor a RIASZTÁS események PUSH üzenet küldése fixen bekapcsol.
• Ki-be kapcsolhatjuk az ÉLESÍTÉS-HATÁSTALANÍTÁS események PUSH üzenet küldését.
• Ki-be kapcsolhatjuk a HIBA események PUSH üzenet küldését.

A frissítést az InField v5.0.23 vagy újabb programmal végezhetjük el, letölthető INNEN.
A frissítés folyamatát és a legújabb firmware-t ITT találod.

Figyelem!
A frissítés után egyik korábbi verzióra sem térhetünk vissza!
2018. 01. 10.


Nincsenek listázandó termékek ebben a kategóriában.